„Bona ucigaşă” care a decapitat o fetiţă de patru ani la Moscova, internată în Spitalul de psihiatrie

„Bona ucigaşă” de la Moscova, acuzată că a decapitat o fetiţă de patru ani de care avea grijă, a fost internată în Spitalul de psihiatrie de pe lângă închisoarea Butîrka din Moscova.

Aceasta după ce a atentat la viaţa unei altei inculpate cu care împărţea celula din izolatorul de detenţie.

Presa rusă a scris săptămâna această că cele două femei s-au bătut, după ce Gulcehra Bobokulova, de 38 de ani, ar fi atacat-o. Cauza încăierării  nu se cunoaşte.

Medicii ruşi susţin că inculpata prezintă pericol pentru cei din jur. Între timp, femeia a acceptat să fie internată în spital, declarând că aude voci în capul ei. Femeia a fost diagnosticată cu „schizofrenie acută”.

Gulcehra Bobokulova, rezidentă uzbekă de 38 de ani, a fost arestată la 29 februarie la Moscova în timp ce agita în plină stradă capul unei fetițe de patru ani. Ulterior, ea a declarat că a decapitat copilul pe care îl avea în grijă „la ordinul lui Allah”.

Judecătorii ruşi au dispus rapid plasarea sa în arest preventiv până la 29 aprilie, în urma unei solicitări a anchetatorilor.

Adusă în faţa instanţei, închisă într-o cușcă, Gulcehra Bobokulova vorbea incoerent, combinând doleanțele și discursul profetic, cu puțin timp înainte de începerea ședinței.

La 29 februarie bona fetiței a așteptat ca părinții acesteia să părăsească apartamentul, apoi, dintr-un motiv necunoscut, a rănit copilul la gât și i-a tăiat capul de corp, după care s-a deplasat la metrou. Potrivit anchetatorilor, înainte de plecare, ea a incendiat apartamentul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.