Manifestaţiile s-au concentrat la Londra, Atena, Viena, Barcelona, Amsterdam şi în numeroase oraşe din Elveţia. 

Acordul prevede trimiterea spre Turcia a tuturor noilor imigranţi care vor ajunge începând de duminică în Grecia, inclusiv solicitanţi de azil precum sirienii care fug de război. 

În faţa protestelor apărătorilor drepturilor refugiaţilor, UE a promis că fiecare solicitant de azil vizat va avea dreptul la o analiză individualizată şi va putea face apel faţă de expulzarea sa. 
Pentru fiecare sirian expulzat, UE s-a angajat să 'reinstaleze' pe teritoriul său un sirian direct din Turcia, în limita a 72.000 de locuri. 

În pofida acestor ajustări, aproximativ 4.000 de persoane au manifestat la Londra scandând slogane precum „refugiaţii sunt bineveniţi aici”. 

Aproximativ 1.500 de persoane, conform poliţiei, sau 3.000, conform presei, au manifestat la Atena, între care numeroşi refugiaţi afgani, în special femei şi copii, veniţi din centre de primire instalate la marginea capitalei elene. 

„Deschideţi frontierele" sau „Suntem oameni, avem drepturi" au scandat manifestanţii, care au răspuns la apelul organizaţiilor de stânga şi anti-rasiste şi au defilat până la sediul Comisiei Europene. 

„Cerem guvernului grec să nu se mai alinieze politicii anti-refugiaţi a UE", a declarat activistul pro-imigranţi Thanassis Kourkoulas. 

La Geneva, peste 600 de persoane au defilat zgomotos în centrul oraşului pentru 'dreptul de a rămâne', cu ocazia zilei naţionale. 

Manifestanţii s-au oprit în faţa Consulatului Franţei la Geneva şi au scandat 'Franţa expulzează, comite brutalităţi şi asasinate'. 

Vorbitorii au criticat politica Franţei în privinţa taberei de imigranţi de la Calais, parţial destructurată.