Kommunalka de la Chişinău s-a mutat la Sankt-Petersburg! Stas Mihailov şi-a deschis primul restaurant

Interpretul rus Stat Mihailov a inaugurat primul său restaurant Kommunalka la Sankt-Petersburg. Localul va activa sub franciza cumpărată, la finele anului trecut, de la grupul de restaurante Dor Group din Chişinău.

Potrivit presei ruse, pentru inaugurarea restaurantului cântăreţul a investit 40 de milioane de ruble.

Cântăreţul a relatat pentru presa din Rusia că, în total, planifică să deschidă 50 de localuri similare în diferite oraşe din Rusia, care vor activa sub franciza cumpărată din Moldova. Mihailov a spus că s-a gândit şi la un generic pentru acestea: „Gustul din gene”.

Pentru acest proiect interpretul rus va aloca un buget de 25 de milioane de euro.

Localul a fost conceput ca un restaurant, unde se poate gusta din bucatele populare în perioada sovietică. În afară de „bucătăria sovietică”, desingnul localului a fost de asemenea conceput ca fostele „apartamente comunale” din fosta Uniune Sovietică.

„Întotdeauna aveam în gând să fac acest lucru, însă îmi lipsea ideea. Pentru mine contează ca oamenii să poată mânca gustos, o spun din proprie experienţă”, a spus interpretul.

Acesta a recunoscut că a rămas încântat de restaurantul Kommunalka, în timp ce se afla la un concert în  Chişinău. Aici el şi-a reamintit de „adevărate hituri” ale bucătăriei sovietice.

Ulterior, el a procurat, prin intermediul companiei sale SM Group, restaurantul din Chişinău, dar şi a obţinut dreptul de deschidere în Rusia a unei reţele de restaurante care va activa sub franciza de la Chişinău. Valoarea tranzacției a constituit 2 milioane de euro.

Presa din Rusia a anunţat că o notă de plată „de nivel mediu” în restaurantul lui Stas mihailov va constitui 1 000 de ruble.

Experţii în domeniu din Rusia deja spus că proiectul comercial al interpretului rus are toate şansele ca să devină unul de succes. Bucătăria sovietică reprezintă fast food naţional rusesc, au declarat aceştia pentru presa rusă.

stas mihailov

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.