13:49:42 24.04.2024
Stiri

După ce vei citi asta, nu te vei mai culca niciodată după ora 23!

Știri 18.03.2016 20:00 Vizualizări2800 Autor: Ziarul National
După ce vei citi asta, nu te vei mai culca niciodată după ora 23! sursa: google.ro


Aud pe câte cineva spunând „am dormit prost asta-noapte” şi mă întreb în acelaşi timp, fiindcă mi se întâmplă şi mie, de ce. Cauzele sunt multiple. Nu mi-am propus să mă ocup de ele.


Îmi plac însă subiectele legate de somn, de orele la care ar trebui să ne băgăm în aşternut ca el să fie odihnitor, am ascultat opinii diferite ale oamenilor obişnuiţi, am revizuit studii pe temă în discuţie.

Am dat de unul recent al cercetătorilor americani, diferit faţă de multe altele. Răstoarnă teoria că măcar cu un sfert de oră înainte de miezul nopţii să ne ducem în pătuţ. La aceasta se adaugă felul alimentaţiei.

Studiul demonstrează că somnul ar trebui să înceapă, atenţie, neapărat înainte de ora 23 (aşa cum o făceau bunicii noştri).

După acest timp, ne vom întreba de ce ne sculăm obosiţi, de parcă nu am fi dormit deloc şi de ce dimensiunile taliei s-au mărit. S-au acumulat mai multe calorii?

Răspunsul este afirmativ. În medie, participanţii la test mergeau la culcare la ora 11:23. Cei cu greutate normală se culcau zilnic în jurul orei 21:30, arzând 220 de calorii, faţă de persoanele care nu se grăbeau să adoarmă (o făceau spre ora 2:30).

Cum se explică fenomenul?
Ardem cumva calorii mai multe ori mai puţine în timpul somnului?

Potrivit psihologului Kristin Aschbacher ce a condus cercetarea, adepţii somnului timpuriu (intervalul 19-23) se hrănesc mai sănătos: cu legume multe, fructe, fibre şi proteine slabe.

În schimb, noctambulii consumă în cantităţi mari alcool, alimente procesate şi grăsimi saturate. Cauza rezidă în grelină şi leptină, cei doi hormoni responsabili de foame şi saţietate, afectate de un somn necorespunzător.

Concluzionând, nimic nu-i mai bun pentru sănătatea mintală, corporală, pentru frumuseţea tenului, decât un somn de calitate, la ore potrivite. Repet, ori de câte ori se iveşte ocazia, aproape obsesiv, că somnul este cea mai bună cremă.

Atunci, haideţi să ne culcăm înainte de ora 23! Nici nu ne îngrăşăm, nici nu vom fi obosiţi!

sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md