Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.03.2016

La Chişinău au avut loc consultări consulare moldo-italiene

Joi, 17 martie 2016, la Chişinău, au avut loc consultări moldo-italiene în domeniul consular la nivel de şefi de servicii consulare din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe din cele două state, cu participarea reprezentanţilor mai multor instituţii de stat, precum: Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Biroul Migraţie şi Azil şi Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicaţiilor.

Secretarul general a mulțumit Ambasadorului Cristina Ravaglia, şeful delegaţiei italiene, pentru susţinerea Republicii Italiene a parcursului european al Republicii Moldova, cu precădere în efortul ţării noastre în procesul de liberalizare a regimului de vize cu Uniunea Europeană. Totodată, a fost înalt apreciat suportul comunităţii moldoveneşti acordat de către autorităţile italiene.

În cadrul consultărilor au fost examinate aspecte ce ţin de baza juridică a cooperării moldo-italiene în domeniul consular şi perspectivele consolidării acesteia. De asemenea, au fost analizate problemele şi dificultăţile cu caracter consular cu care se confruntă cetăţenii ambelor ţări aflaţi, respectiv, pe teritoriul celuilalt stat.

Un alt subiect important s-a axat pe împărtăşirea experienţei Republicii Italiene în materia acordării azilului şi integrării persoanelor refugiate.

Potrivit MAEIE, oficialii au convenit asupra necesității continuării cooperării bilaterale în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru consolidarea activităţii în domeniul consular.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus