(VIDEO) Ciobanu: Moldova ratează 50 de milioane de euro anual din cauza guvernării corupte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova ratează cel puțin 50 de milioane de euro anual din cauza guvernării corupte și incompetente, susține administratorul Zonei Economice Libere Bălți (ZEL) Marin Ciobanu.

Potrivit acestuia, în ultimii ani au fost ratate investiții din partea unor corporații internaționale de renume, precum Lear Corporation, Leoni sau Fujikura, din cauza piedicilor puse de către guvernare.

În cadrul clubului de presă „Rezonanța Socială” el a venit cu exemplul companiei Leoni, care era interesată să facă investiții în extensia ZEL Bălți de la Strășeni.

„Am ajuns la un moment dat, aveam scrisori de intenție, memorandumuri, cu această companie, care urma să investească 39 de milioane de euro și să creeze 4 mii de locuri de muncă”, a declarat Ciobanu.

Totuși, în acest caz s-a produs o „crimă” din partea autorităților, din cauza Ministerului Finanțelor, care a refuzat să acorde o finanțare pentru construcția unei hale. În consecință, compania a ales să investească în România.

„Ratăm anual 2-3 astfel de investiții, adică în jur de 50 de milioane de euro și crearea a cel puțin 5-6 mii de locuri de muncă directe, nemaivorbind de cele indirecte”, a precizat acesta.

Anterior, Ciobanu a vorbit și despre un caz similar petrecut la Cahul, acolo unde s-a ratat o investiție de 60 de milioane de euro.

Citește și: (VIDEO) Ciobanu: La Cahul s-au „furat” 6 hectare de teren, ratându-se investiții importante


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...