Aviația rusă își continuă raidurile aeriene în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aparate ale aviației militare ruse efectuează „20-25 de raiduri aeriene” zilnic, pentru a susține armata siriană în ofensiva sa în vederea „eliberării” din mâinile grupării Stat Islamic (SI) a sitului antic Palmira, în centrul Siriei, a anunțat vineri Ministerul Apărării al Federației Ruse, informează AFP.

„În ultimul timp, forțele armate și patriotice ale guvernului (sirian), susținute de aviația rusă, desfășoară o operațiune de anvergură pentru eliberarea orașului Palmira. În medie, avioanele ruse efectuează 20-25 de raiduri aeriene pe zi”, a declarat în timpul unei conferințe de presă generalul Serghei Rudksoi, înalt responsabil al Statului Major al Armatei ruse.

Joi, președintele rus Vladimir Putin a precizat că „lupte feroce” aveau loc în jurul sitului Palmira, unde armata rusă a lansat marți lovituri aeriene, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Gruparea SI, care a cucerit situl antic în mai 2015, a afirmat într-o înregistrare video că a ucis miercuri și joi cinci soldați ruși, printre care un consilier militar, „în împrejurimile Palmirei”.

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a putut fi contactat imediat pentru a reacționa la aceste afirmații ale SI.

Rusia, aliată a regimului lui Bashar al-Assad, care luptă împotriva rebelilor și jihadiștilor, a anunțat luni o retragere parțială a forțelor sale din Siria, la peste cinci luni de la începutul angajamentului său militar în această țară.

Cu toate acestea, Moscova a avertizat că își va continua loviturile aeriene împotriva „obiectivelor teroriste”, chiar dacă Vladimir Putin a estimat că sarcina trasată forțelor armate ruse în Siria „a fost în linii mari îndeplinită”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...