Ea a asistat la Mytilene, capitala insulei Lesbos, la o întrunire săptămânală cu privire la coordonarea ajutorului pentru cei aproximativ 4.000 de imigranţi aflaţi în prezent în Lesbos şi care încearcă să-şi continue călătoria spre ţările din nordul Europei. De aproape două săptămâni imigranţii nu au mai putut părăsi Grecia, după ce Macedonia a luat decizia de a-şi închide frontiera de sud. În prezent, pe teritoriul Greciei se află blocaţi aproximativ 45.000 de imigranţi.

Actriţa a vizitat şi centrul de înregistrare a imigranţilor de la tabăra de refugiaţi Moria, din Lesbos. Ea a urmărit desfăşurarea procesului de înregistrare a imigranţilor nou veniţi şi a stat de vorbă cu refugiaţi sirieni.

Înainte de a merge în Lesbos, Angelina Jolie a vizitat şi o tabără de refugiaţi improvizată în portul Pireu, în apropiere de Atena, dar şi tabăra de la Elonas, din Atena, şi s-a întâlnit şi cu premierul grec, Alexis Tsipras.

Vedeta americană a părăsit Grecia după vizitele din insula Lesbos, fără a face declaraţii pentru presă.

Într-un comunicat dat publicităţii cu ocazia acestei vizite în Grecia, Angelina Jolie a ţinut să mulţumească poporului grec pentru înţelegerea şi generozitatea de care dă dovadă, salutând deopotrivă „eforturile făcute de persoane binevoitoare şi de organismele locale pentru ajutarea imigranţilor”.

„Vizita sa în Lesbos a permis o mai bună înţelegere a nevoilor şi provocărilor cu care se confruntă refugiaţii”, conform purtătorului de cuvânt al ICNUR, Boris Cheshirkov.

Aproximativ 850.000 de refugiaţi au pătruns în Grecia din Turcia în cursul anului trecut. De la începutul acestui an numărul lor a crescut cu 143.000.

Vizita Angelinei Jolie, care, conform agenţiei de presă ANA, a promis să revină în Lesbos în vacanţă, alături de familie, se înscrie în cadrul pregătirilor pentru conferinţa ce va fi organizată de ONU la 30 martie, la Geneva, pentru găsirea unor soluţii pentru refugiaţii sirieni.