Linkuri accesibilitate

Hillary Clinton și-a anunțat candidatura la președinția Statelor Unite


Fostul secretar de stat american Hillary Clinton și-a anunțat decizia de a intra în cursa electorală pentru a deveni candidata Partidului Democrat în alegerile prezidențiale din 2016 în Statele Unite. Știrea a fost postată pe rețelele de socializare de unul din principalii săi consilieri, iar Hillary Clinton a scris pe pagina sa de Facebook: „America are zilnic nevoie de campioni ai cauzei ei și astăzi vreau eu să fie acest campion”.

În 2008, Clinton a pierdut cursa din cadrul partidului în favoarea lui Barack Obama, dar a devenit secretar de stat în administrația Obama. Devansând acest anunț, președintele Barack Obama și-a exprimat deja sprijinul pentru candidatura fostei prime doamne a Statelor Unite, Hillary Clinton. La Summitul Americilor, Obama a declarat că „Hillary Clinton a fost un adversar redutabil în 2008, un foarte talentat ministru de externe după acea” și va fi cu siguranță „un președinte de excepție”.

Până acum, în tabăra democrată există un singur candidat declarat la președinție, senatorul Jim Webb, cu șanse puține de a câștiga în fața lui Hillary Cliton.

În tabăra republicană sunt deja doi candidați anunțati: senatorul conservator Ted Cruz și senatorul liberal-conservator Rand Paul. Luni însă, la o zi după Hillary Clinton, este așteptat anunțul oficial al lui Jeb Bush că va intra în cursa prezidențială. Jeb, fostul guvernator din Florida, este fiul cel mai tânăr al fostului președintele George Bush și fratele fostului președintele George W. Bush. Cursa prezidențială americană din 2016 s-ar putea transforma într-un duel al „clanurilor politice” Clinton si Bush.

XS
SM
MD
LG