Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.03.2016

Ministrul de externe Andrei Galbur l-a primit pe reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană Valeriu Jovtenko

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur l-a primit astăzi pe reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, ambasadorul Valeriu Jovtenko. 

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda procesului de negocieri vizând soluţionarea problemei transnistrene. Interlocutorii au pledat pentru reluarea cât mai curând posibil a reuniunilor în formatul „5+2” în cadrul cărora urmează să fie identificată o soluţie viabilă pentru conflictul transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE, diplomatul ucrainean a reiterat disponibilitatea ţării sale de a contribui activ şi în continuare la promovarea procesului de negocieri pentru depăşirea crizei transnistrene, menţionând în special faptul că aceasta va contribui la întărirea păcii şi securităţii în regiune. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus