Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.03.2016

Valeriu Triboi a participat la conferința privind cooperarea UE cu țările Parteneriatului Estic și Asiei Centrale în sectorul energetic

Valeriu Triboi a participat la conferința privind cooperarea UE cu țările Parteneriatului Estic și Asiei Centrale în sectorul energetic

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi a participat, astăzi, la conferința de nivel înalt privind cooperarea UE cu țările Parteneriatului Estic și Asiei Centrale în sectorul energetic, organizată la Bruxelles de  Comisia Europeană, cu sprijinul Secretariatului Tehnic INOGATE.
 
Conferința a reunit reprezentanți ai Uniunii Europene și țărilor partenere, ai instituțiilor financiare internaționale, sectorului privat, mediului academic și a fost prezidată de vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energiei, Maroš Šefčovič și Johannes Hahn, comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere.
 
În cadrul evenimentului, Valeriu Triboi a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni responsabili de sectorul energetic, precum Maroš Šefčovič, Vice-președintele Comisiei Europene, comisar pe energetică, Janez Kopač, Director (Secretariatului Comunității energetice, Urban Rusnák, Secretarul general al Cărții energetice. Viceministrul Economiei a discutat cu ei despre situația energetică regională, și în special situația energetică din RM, susținerea inclusiv financiară a proiectelor energetice ale țării noastre, inclusiv cele ce țin de interconexiuni, subiecte de ifrastructură energetică, eficiență energetică și promovarea surselor de energie regenerabilă.
 
Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi si vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energiei, Maroš Šefčovič
Agenda conferinței a inclus discuții și prezentări despre securitatea energetică și dezvoltarea durabilă, precum și despre atragerea investițiilor în sectorul energetic. De asemenea, evenimentul a cuprins paneluri sectoriale de dezbateri pe teme precum ”Piețe de energie și tarife”, ”Măsuri de susținere și atragere a investițiilor”, ”Infrastructura gazieră și standardele”, la care au participat reprezentanți ai autorităților centrale de ramură din Ucraina, Georgia, Azerbaijan, Belarus, Armenia, Cârgâstan ș.a. Evenimentul a marcat, de asemenea, aniversarea de 20 de ani de cooperare în cadrul programului INOGATE.
 
Potrivit Ministerului Economiei, în contextul evenimentului, a fost organizată o expoziție și o platformă de comunicare informală cu cele mai recente informații despre proiectele energetice din țările partenere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus