Actualitate

Iohannis: România, printre puţinele state UE cu o economie fără dezechilibru macroeconomic

"O temă, care nu va da emoţii, dar pe care ţin să o menţionez, este Semestrul European. Semestrul European este, în esenţă, o procedură prin care economia ţărilor din Uniunea Europeană este evaluată. România, până acum foarte recent, a fost în situaţia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. În ultimul raport, am putut să constatăm cu bucurie, că România a fost scoasă de sub dezechilibru, şi România, împreună cu puţine ţări din Uniunea Europeană este declarată o economie fără dezechilibru macroeconomic", a declarat preşedintele, pe Aeroportul Henri Coandă, înaintea reuniunii Consiliului European.

Iohannis a mai spus că este "un progres semnificativ" pentru ţara noastră, dar trebuie promovat un program care să "înlăture deficienţele care încă există" în economie.

"Este un progres semnificativ obţinut în ultima perioadă de România. Sigur, trebuie consolidată această clasificare, trebuie înaintat un program care înlătură deficienţele care încă există în economia românească, dar sub linie, este un progres îmbucurător şi am vrut sa subliniez acest lucru", a adăugat Iohannis.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *