Noii consilieri ai Uniunii Europene pentru Moldova, prezentați la Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip şi Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, dar şi reprezentanţii mai multor ministere şi agenţii guvernamentale au participat la prima şedinţă a Comitetului de Supraveghere al Programului ”Misiunea Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova” (EUHLPAM), care a avut loc astăzi, la Guvern.

„Îmi doresc o accelerare a reformelor, inclusiv sub aspect calitativ. Consider că instrumentul de consiliere de nivel înalt este unul extrem de important pentru situația în care ne aflăm. Expertiza și experiența internațională, bunele practici și lecțiile învățate este ceea ce așteptăm de la acest proiect”, a declarat Pavel Filip.

Astfel, cei 26 de consilieri de nivel înalt, experți internaționali din 11 țări, vor consilia conducătorii instituțiilor statului, inclusiv pe Prim-ministru. Premierul are deja 3 consilieri în domenii precum reforma administrației publice, sectorul financiar-bancar, comunicare si transparență. Urmează sa mai fie selectați încă 2 experți pentru domeniile anticorupție și justiție.

Amintim că în această săptămână premierul Pavel Filip a întreprins prima sa vizită la Bruxelles.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.