Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Problemele cu care se confruntă…

Problemele cu care se confruntă locuitorii raionului Dubăsari, discutate cu Gheorghe Bălan

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a efectuat o vizită de lucru în satul Coşniţa, raionul Dubăsari, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei publice locale, agenţii economici şi locuitorii din raion.

În cadrul întrevederii au fost abordate un şir de subiecte de importanţă majoră pentru localităţile din Zona de Securitate, printre care:
– deblocarea accesului fermierilor la terenurile aflate după traseul Tiraspol-Camenca, cărora începând cu primăvara anului 2014 le-a fost lezat grav dreptul de proprietate;
– asigurarea liberei circulaţii a cetăţenilor în regiune şi impedimentele create de a.n. structuri de forţă din regiunea transnistreană;
– implementarea proiectelor sociale prin intermediul programelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului ş.a.

Participanţii la şedinţă au rugat viceprim-ministrul să examineze posibilitatea sporirii asistenţei acordate raionului prin intermediul programelor naţionale şi internaţionale de dezvoltare comunitară şi social-economică a obiectivelor de menire socială. Totodată, a fost solicitată o atenţie mai mare localităţilor din raionul Dubăsari în procesul de interacţiune cu autorităţile publice centrale. În acest sens, cetăţenii au cerut organizarea unor vizite regulate în teritoriu a reprezentanţilor organelor administraţiei publice centrale.

În context, Gheorghe Bălan a reiterat preocuparea instituţiilor statului pentru soluţionarea problemelor existente la nivel local, asigurând că Guvernul va acorda şi în continuare suportul necesar în vederea depăşirii dificultăţilor cu care se confruntă locuitorii din raion, precum şi pentru ameliorarea nivelului lor de viaţă.