Lot impunător de haine militare și camuflaj, reţinut de vameșii de la Leuşeni

Angajaţii postului vamal Leuşeni au prevenit o tentativă de trecere ilicită a unui lot impunător de haine militare și camuflaj. Astfel, vameşii au depistat saci de dormit, cagule, pantaloni și veste militare, care erau aduse într-un autocar din Franţa.

Potrivit Serviciului Vamal, la pista de control a postului vamal Leuşeni s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autocar de model ” Neoplan N 516″, înmatriculat în mun. Chișinău. Unitatea de transport se deplasa din Franța în Republica Moldova, pe cursă neregulată.

La întrebările colaboratorilor vamali, şoferul un cetățean moldovean în vârstă de 40 ani, cât și cei 14 pasageri au declarat că nu transportă bunuri interzise sau necesare a fi declarate.

Acţionând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au efectuat un control fizic detaliat, în urma căruia a fost depistat un lot comercial de mărfuri: saci de dormit, cagule, pantaloni și veste militare – culoare camuflaj , ș.a., toate nedeclarate și dosite în vederea transportării ilicite.

Valoarea bunurilor urmează a fi stabilită de către specialiștii în domeniu din cadrul Serviciului Vamal.

În conformitate cu cercetările preliminare a fost stabilit, că marfa aparține unui bărbat în vârstă de 30 ani, cetățean al R.Moldova. Acesta, la rîndul său a declarat că transportă aceste mărfuri pentru uz personal.

De menționat, că investigația continuă, în vederea stabilirii scopului transportării genului dat de marfă. Mai mult, referitor la cazul dat au fost informate organele de resort din țară.

haine militare  vama

haine militare vama

haine militare vama

haine militarevama

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.