Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.03.2016

Valdis Dombrovskis: După semnarea Memorandumului cu FMI, UE este gata să formuleze programul de suport bugetar pentru Republica Moldova

Valdis Dombrovskis: După semnarea Memorandumului cu FMI, UE este gata să formuleze programul de suport bugetar pentru Republica Moldova

În cea de-a doua zi a vizitei sale la Bruxelles, Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Vicepreşedintele Comisiei Europene şi Comisar european pentru moneda euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis.
 
În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind cadrul macroeconomic, relansarea dialogului cu FMI, măsurile întreprinse de autorități în vederea stabilizării sectorului financiar-bancar, în particular amendamentele propuse de Guvern privind consolidarea independenţei BNM şi CNPF, precum şi crearea depozitarului unic.
 
În acest context, Comisarul Dombrovskis a salutat numirea noului guvernator al Băncii Naționale și măsurile întreprinse în vederea consolidării independenţei regulatorilor - Banca Națională și Comisia Națională a Pieței Financiare.
 
Premierul a evocat determinarea fermă de a întreprinde măsuri complexe pentru restabilirea sectorului financiar-bancar conform  angajamentelor asumate în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare.
 
Valdis Dombrovskis a menţionat că, după semnarea Memorandumului cu FMI, UE este gata să formuleze programul de suport bugetar pentru Republica Moldova și în scurt timp acesta să  fie disponibil.
 
Pavel Filip a asigurat că Guvernul va depune toate eforturile necesare pentru negocierea și încheierea unui nou program favorabil cu FMI și a exprimat speranţa consolidării cadrului de asistenţă al Uniunii Europene pentru Republica Moldova și deblocării programelor de suport bugetar, care sunt extrem de importante pentru avansarea în implementarea agendei de reforme și realizării proiectelor socio-economice, care sunt aşteptate de întreaga societate, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus