(VIDEO) Cum răspunde Filip la întrebarea „cum va scăpa Moldova de Plahotniuc – cea mai mare povară pentru integrarea europeană”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La fel ca și colegul său de partid, președintele Parlamentului Andrian Candu, premierul Pavel Filip a fost întrebat în Parlamentul European despre felul în care Republica Moldova va ieși de sub influența oligarhului Vladimir Plahotniuc, care, în opinia europarlamentarului Cristian Preda, este o „povară” în calea integrării europene.

Și la fel ca colegul său de partid și guvernare, Filip a preferat să răspundă că problema este în sistem, nu în persoane.

„Ce facem pentru a dezoligarhiza clasa politică? S-au pronunțat nume aici, care sunt din aceeași echipă cu mine. Eu vreau să vă spun că nu doar printr-un schimb de politicieni sau partide de la guvernare se rezolvă problemele cu care se cofruntă Republica Moldova astăzi. Problemele pot fi rezolvate prin acțiuni și schimbări sistemice. În proiectul de lege pentru bugetul anului 2016 sunt prevăzute actele necesare pentru finanțarea partidelor politice. Asta ar fi soluția mea pentru o dezoligarhizare a partidelor”, a răspuns premierul.

Pe de altă parte, europarlamentarul român Siegfried Mureșan s-a declarat „dezamăgit” de prestația lui Filip în fața europarlamentarilor, spunând că răspunsurile premierului moldovean sunt „insuficiente”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...