14:16:31 24.04.2024
Stiri

Bătrâncea ar putea fi EXCLUS din lista „prietenilor României”. Ce spune deputatul care a rupt harta României Mari în Parlament

Politică 15.03.2016 19:30 Vizualizări1680 Autor: Ziarul National
Bătrâncea ar putea fi EXCLUS din lista „prietenilor României”. Ce spune deputatul care a rupt harta României Mari în Parlament Unimedia


Faptul că Vlad Bătrâncea, deputatul socialist care a rupt anterior în Parlament harta României Mari, declarându-se nemulțumit că aceasta este împărțită în școlile din R. Moldova, a fost inclus în grupul parlamentar „de prietenie” cu România a scandalizat opinia publică din R. Moldova.

Solicitat de radiochisinau.md, Vlad Bătrâncea a declarat că e vorba doar de un proiect și că nu știe încă dacă își va păstra statutul de membru al grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova-România, menționând că a aflat despre includerea sa în acest grup acum câteva zile.

„Este un proiect de hotărâre elaborat de Comisia politică externă şi integrare europeană. Nu știam că am fost inclus în această comisie, pentru că proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu fracțiunea parlamentară a PSRM, la care eu nu am participat. Am aflat de aceasta la ultima ședință a Legislativului. Nu știu încă dacă voi alege să rămân membru al grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova-România”, a declarat Vlad Bătrâncea.

Liderul liberal Mihai Ghimpu, însă, s-a arătat contrariat de faptul că Bătrâncea a ajuns să facă parte din acest grup parlamentar, chiar dacă e vorba deocamdată de un proiect.

„Este doar un proiect de decizie. Acesta urmează a fi discutat la una din ședințele viitoare, săptămâna aceasta sau săptămâna ce urmează. Când îl vom vota, atunci vom putea vorbi mai exact. Fracțiunea Partidului Liberal este categoric împotrivă ca Vlad Bătrâncea să fie membru al acestui grup. Noi vom vota împotrivă”, a declarat Mihai Ghimpu pentru aceeași sursă.

„Nu Mihai Ghimpu este cel care decide acest lucru, dar sunt sigur să voi face față provocărilor”, a replicat Vlad Bătrâncea.

Menționăm că, în Parlamentul de la Chișinău, urmează a fi create grupuri de prietenie cu 37 de state și alte câteva regiuni care includ mai multe țări: statele Europei de Sud Est și țările Asiei Centrale.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, va fi președintele grupului de prietenie cu România, iar fostul deputat comunist Boris Golovin a fost desemnat vicepreședinte al grupului.Printre deputații care vor fi numiți „prieteni” ai României se numără și deputatul socialist Vlad Batrâncea, dar și socialiștii Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Oleg Lipskii, Ghenadii Mitriuc, Vladimir Odnostalko și Marina Rădvan, precum și ex-comunistul Artur Reșetnicov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md