Ultima oră

Comisarul UE pentru politică regională îndeamnă Moldova să continue parcursul european

În cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip la Bruxelles, Corina Creţu a dat asigurări privind susţinerea politică şi practică din partea Comisiei Europene pentru Republica Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de executiv se menţionează că în cadrul întrevederii, premierul Pavel Filip a discutat despre acţiunile şi oportunităţile privind dezvoltarea politicii regionale a Republicii Moldova. Premierul a reiterat interesul Republicii Moldova pentru participarea în cadrul programelor regionale ale UE şi implementarea proiectelor de infrastructură, care permit preluarea directă a experienţei şi bunelor practici europene de implementare a politicii regionale, nemijlocit de la ţările UE.

În mod particular, s-a discutat despre participarea Republicii Moldova la implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi necesitatea de a consolida cooperarea cu ţările participante pentru elaborarea unor proiecte strategice de interes naţional şi regional.

De asemenea, premierul Republicii Moldova şi comisarul european pentru politică regională au abordat subiecte privind agenda de reforme asumată în contextul implementării Acordului de Asociere.

IPN

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *