Detestat de unii, admirat de alţii, Donald Trump este departe de a se bucura de unanimitate atât în rândul publicului, cât şi al presei. Candidatul Partidului Republican în cursa prezidenţială pare hotărât să profite şi de cea mai mică ocazie pentru a se face remarcat, iar afirmaţiile sale şocante, uneori deschis rasiste, au avut ecou: Anonymous a reacţionat recent la campania miliardarului.

Atacul a fost lansat din cauza „campaniei pline de ură” care „a şocat nu numai Statele Unite, ci întreaga planetă”, argumentează gruparea de hackeri. „Spuneţi că este ceea ce vrea să audă publicul dvs., dar în realitate nu susţineţi nicio cauză, cu excepţia propriei lăcomii şi puteri”, afirmă aceasta într-un comunicat.

Anonymous cere susţinătorilor săi să provoace căderea site-urilor lui Donald Trump, să caute şi să posteze ceea ce el nu vrea să devină public. „Trebuie să îi sabotăm campania. Îi încurajăm pe toţi care au calculator să participe la această acţiune”, adaugă gruparea în apelul lansat hackerilor cibernetici.

Anonymous l-a ameninţat deja cu război pe Donald Trump în decembrie, după comentariile sale controversate cu privire la a opri intrarea musulmanilor în SUA. Campania a inclus atacuri cibernetice pe diverse site-uri web, care „au căzut” timp de câteva ore, dar fără să provoace daune de durată, aminteşte The Independent. Gruparea şi-a atribuit, de asemenea, spargerea căsuţei vocale a dlui Trump, permiţând, aparent, scurgerea de mesaje de la jurnalişti şi susţinători. De această dată, gruparea susţine că va pune capăt campaniei candidatului republican.

„Nu este un avertisment, ci o declaraţie de război”, îşi încheie comunicatul gruparea de hackeri.