Este opinia unuia dintre membrii grupului de iniţiativă privind organizarea Referendumului, Dinu Plîngău, care este şi membru al Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Respect eroilor din umbră, celor peste 700 de colectori voluntari, care au umblat iarna pe frig, ploaie, glod, celor care nu se văd în obiectivele camerelor, celor care împing ţara şi fără de care schimbare este imposibilă. Felicitări cetăţeni ai Republicii Moldova pentru această reuşită, este meritul dorinţei de schimbare şi perseverenţa câtorva oameni, care au uitat de casă, familie şi interes personal pentru a trezi o societate amorţită şi dezinformată”, afirmă Dinu Plîngău.

Tânărul a ţinut să transmită şi un mesaj celor de la Comisia Electorală Centrală, Curtea Constituţională, dar şi deputaţilor.

„Vă avertizez, pe cei de la CEC, CC şi pe cei din Parlament, listele de subscripţie sunt nu doar pline de semnături, dar şi de lacrimi, dureri, noroi, sudoare, colectate de mâini îngheţate, de picioare obosite, de suflete curate. Aţi demonstrat că sunteţi servilele regimului, nu vă transformaţi şi în călăii propriului popor, nu veţi fi iertaţi niciodată şi familia, copii voştri vor suporta ruşinea deciziilor voastre, cel puţin cât eu voi mai trăi, cât va mai trăi măcar un cetăţean liber”, a mai spus reprezentantul Platformei DA.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.