(VIDEO) Chişinăul e împânzit de benzinării, iar Chirtoacă „se jură” că nu a atribuit niciun loc pentru construcția lor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În prezent în capitală există 217 benzinării, cu 95 mai multe decât prevede legislația. Totodată, alte câteva stații se află în proces de construcție. Cu toate acestea, edilul capitalei Dorin Chirtoacă spune că, în cei 8 ani cât s-a aflat la primărie, nu a atribuit niciun loc pentru construcția benzinăriilor.

Chirtoacă spune că, de-a lungul anilor legislația s-a schimbat de mai multe ori, însă nu a oferit niciun loc pentru construcția benzinăriilor.

„Păreri sunt mai multe. Noi nu am atribuit niciun loc pentru construcția benzinăriilor în ultimii opt ani. Cei care au avut teren privat sau de stat, sau din alt mod au mai construit, au deschis, au reconstruit”, a spus Chirtoacă.

Edilul a cerut viceprimarului Nistor Grozavu să sistematizeze toată informația privind construcția benzinăriilor, pentru a decide asupra acțiunilor ulterioare ale Consiliului Municipal.

„Legislația, din câte am înțeles, s-a schimbat de-a lungul timpului, au existat liste aprobate de Guvern, au existat scheme, normative. Din 2010 se pretinde a fi alt act normativ care vorbește numai despre distanțe normative, în rest rămănând ca piața să reglementeze numărul. Rog, domnule Grozavu, să sistematizați toată informația, tot cadrul legal existent și valabil”, a mai spus primarul Chișinăului.

De menționat că, majoritatea formată ad-hoc în Consiliul Municipal Chișinău continuă să voteze proiecte solicitate anterior de către cetățeni, la una dintre ședințe fiind aprobat un moratoriu la construcția benzinăriilor.

Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 14 ma…

Dorin Chirtoacă: Nu am atribuit nici un loc pentru construcția benzinăriilor în ultimii 8 ani.Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66027

Posted by Privesc.Eu on 14 Martie 2016


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...