22:24:49 19.04.2024
Stiri

RĂSTURNARE de situație: Ce spun reprezentanții Guvernului despre incidentul de ieri de la Aeroport în care ar fi fost implicați bodyguarzii premierului Filip

Politică 14.03.2016 11:17 Vizualizări6007 Autor: Ziarul National
RĂSTURNARE de situație: Ce spun reprezentanții Guvernului despre incidentul de ieri de la Aeroport în care ar fi fost implicați bodyguarzii premierului Filip


Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău refuză să vorbească despre incidentul de ieri din aeronava de pe ruta Chişinău-München în care ar fi fost implicați bodyguarzii premierului Pavel Filip din delegația Guvernului care mergea la Bruxelles.

„Comentarii pot face compania aeriană sau Guvernul. Eu pot doar să confirm faptul că aeronava s-a reținut la sol o oră și jumătate”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Galina Telpiz de la Serviciul de presă al Aeroportului Internațional Chișinău.

Pe de altă parte, Serviciul de presă al Guvernului neagă cele scrise de presă.

„Este o dezinformare. Premierul nu a avut parte de niciun moment tensionat la bordul avionului. Echipajul de bord a decis o verificare suplimentară de securitate, dar nu au existat tensiuni sau alte evenimente, nu a existat niciun moment tensionat, e o dezinformare. A fost o verificare suplimentară de securitate, decisă de echipaj și e firesc să se ia astfel de decizii, când e vorba de asigurarea securităţii zborului”, ne-au declarat reprezentanții Biroului comunicare și relaţii cu presa de la Guvern.

Menționăm că site-ul Omega a scris, ieri-seară, că ofiţerii de pază ai premierului Pavel Filip ar fi provocat un scandal la bordul avionului Chişinău-München, după ce au încercat să mute fără voie bagajele pasagerilor prezenţi în avion.

Incidentul a fost aplanat de căpitanul aeronavei companiei germane „Lufthansa”, care a dat jos toţi pasagerii, inclusiv membrii delegaţiei guvernamentale care se deplasau la Bruxelles, acolo unde urmează să participe pe 14 martie la cea de-a doua Reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană.

Toţi pasagerii au fost nevoiţi, repetat, să treacă controlul. Mai mult, toţi au fost obligaţi să prezinte însoţitoarelor de bord talonul de îmbarcare şi paşaportul. Cei de la Omega spun că şi premierul Filip a fost nevoit să se conformeze, chiar dacă oficialul a avut dificultăţi să-şi găsească talonul de îmbarcare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md