22:02:02 28.03.2024
Stiri

MOTIVUL pentru care Europa a vorbit mult despre R. Moldova în ultimele zile!

Economie 12.04.2015 13:29 Vizualizări1936 Autor: Ziarul National
MOTIVUL pentru care Europa a vorbit mult despre R. Moldova în ultimele zile!


După ce o vinărie din R. Moldova a lansat, recent, o campanie media, intitulată „Takk, Norge!” (Mulţumim, Norvegia!), prin care le mulţumea consumatorilor săi norvegieni în limba lor pentru susţinere, rezultatele nu au întârziat să apară.

Presa din Norvegia, dar şi din alte state din Europa şi SUA, au remarcat faptul că eroii campaniei - muncitorii care produc zilnic vinurile respective – vorbesc fără accent norvegiana în spoturile video şi au apreciat curajul lor de a-şi promova munca.

„Abilităţile de comunicare în norvegiană ale moldovenilor se compensează cu cele în vinificaţie”. Aşa îşi începe articolul portalul american www.theglobalpost.com.

Un website de ştiri din Norvegia susţine că vinăria din Moldova „a cucerit inimi în Norvegia cu filmuleţul lor de mulţumire”.

Euronews.com a realizat un reportaj la vinăria respectivă, unde a filmat procesul de producţie, îmbuteliere, dar a şi discutat cu muncitorii, eroi ai spotului.

„După embargoul impus de Rusia vinificatorilor moldoveni, micuţa ţară şi-a continuat cursul european şi a semnat Acordul de Asociere cu UE în 2014. De atunci, cramele moldoveneşti au fost forţate să gândească inovativ şi să caute noi pieţe de desfacere. Sau să moară”, se arată în ştirea euronews.

Şi portalul de știri Nettavisen, prima publicație online din Norvegia, aobservat campania, făcând trimitere și la un articol Reuters care cataloga embargoul Rusiei ca un gest de „intimidare politică”.

Menţionăm că, după embargoul impus de Rusia în septembrie 2013 vinurilor moldoveneşti, vinificatorii caută alte pieţe de desfacere, mai ales în Europa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md