(FOTO) Cum poate fi oprit Lionel Messi? Un mare antrenor dezvăluie strategia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Carlo Ancelotti va reveni pe bancă din sezonul viitor, când îl va înlocui pe Pep Guardiola la Bayern Munchen, dar, până atunci, tehnicianul italian îşi ocupă timpul scriind editoriale pentru publicaţia chineză Sina Sports.

În cel mai recent articol al său, fostul antrenor de la AC Milan şi Real Madrid a discutat despre modul în care un joc de echipă poate ajuta la oprirea lui Lionel Messi.

„Cel mai bun mod de a-l opri este să te aperi ca o echipă, să păstrezi scurte distanţele între linii şi să nu-i permiţi să atingă mingea. Este nevoie de mulţi jucători la mijloc pentru ca asta să se întâmple. Un astfel de plan îi reduce opţiunile lui Messi şi îl face să primească mai puţin mingea. În poziţii periculoase, cel puţin”, crede Ancelotti, care a exemplicat o astfel de tactică şi printr-un desen.

574269_574269_tactica_ancelotti

Italianul, de trei ori câştigător al Ligii Campionilor, recunoaşte, însă, că acest plan are şi părţi negative. „Dacă te concentrezi doar pe Messi, ceilalţi atacanţi ai Barcelonei pot produce pagube”, avertizează tehnicianul de 56 de ani.

În acelaşi timp, Ancelotti este convins că, într-o zi bună, în care nu are niciun fel de probleme de sănătate sau de altă natură, Messi este imposibil de oprit.

„Dacă Messi este la 100% din punct de vedere fizic, este imposibil să-l opreşti, indiferent de numele antrenorului şi de strategia lui. Talentul său enorm face aproape imposibil de anticipat ceea ce va face”, a scris Carlo Ancelotti


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...