01:38:55 17.04.2024
Stiri

Iubiri celebre // Relațiile unei actrițe renumite...

Social 13.03.2016 16:31 Vizualizări12026 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // Relațiile unei actrițe renumite... sursa: google.ro

Actori celebri // Tora Vasilescu

Deosebit de frumoasă și naturală, cu un talent desăvârșit, a avut zeci de roluri extraordinare în filme de succes și în piese de teatru. A câștigat diverse distincții și premii, printre care Placheta de aur pentru rolul din „Imposibila iubire”, la Festivalul de film „Laceno D’Oro” și premiul pentru Cel mai bun rol secundar feminin în „Șobolanii roșii”.

Familie

La cinci ani recita o poezie pe scena școlii din orașul natal. În timp, s-a identificat cu personajul din poezie, o fetiță orfană. Tora a avut o copilărie chinuită, nu și-a cunoscut nici ea tatăl biologic, mama ei îngropând trei soți. Mai are o soră cu 13 ani mai mică și doi frați gemeni cu 22 de ani mai mici, fiecare având tați diferiți.

Face un avort în primul an de facultate, pe care-l va regreta toată viață. În rezultatul acestei intervenții nu va avea copii.

Dragoste năruită

Era vorba de un ofițer din armata americană, aflat ilegal pe teritoriul României, în timpul Războiului Rece. S-au îndrăgostit nebunește, ambii fiind la prima dragoste. Au trăit o poveste romantică timp de patru luni. El a plecat să-și aducă „hârtiile” pentru a se putea căsători cu Tora în România. Dar n-a mai revenit niciodată.

40 de ani mai tarziu...

Americanul dispărut revine pe neașteptate. Charlies Gallo, ofițer în rezervă al US Army, a trimis un mesaj la site-ul revistatango.ro în care povestește ce s-a întâmplat atunci. Nu și-a iertat niciodată că a lăsat atâția ani să treacă fără să-și explice fuga aparent absurdă. A purtat povara acestui regret toată viața.
Guvernul american nu i-a mai permis accesul în România comunistă. Nu putea să-i divulge Torei secretele de serviciu, fiindcă lucrase în organizații secrete, în proiecte secrete. Acum, îi pare rău că n-a avut mai multă încredere în ea, să-i explice totul, în amănunt.

Spune că a iubit-o enorm, era atât de frumoasă. Era foarte sexy, însă și modestă. Deși caldă, pasională și veselă, avea adesea o sfială ca de fetiță. Zice că a fost îngerul lui, nu concepea s-o piardă. Destinul însă a hotărât altfel.
S-au revăzut cu mari emoții după zece ani în America, însă ca doi prieteni. Tora era deja căsătorită cu Mircea Daneliuc. Era atât de atrăgătoare, atât de grațioasă.

A fost urmărit întreaga viață de spectrul unor regrete dureroase. Un bărbat la capătul lumii, ofițer de succes, deștept, frumos și romantic, suspină și azi după una dintre cele mai mari actrițe ale României.

Prima căsătorie

Primul soț al Torei a fost celebrul regizor Mircea Daneliuc. Erau două personalităţi puternice, două „pietre tari” sau, conform altei vorbe din popor, „două săbii într-o teacă niciodată nu se-mpacă”. Când căsnicia a atins masa critică, lucrurile n-au decurs deloc lin și au plecat în direcții opuse.

Rănile cauzate de traumaticul divorţ s-au cicatrizat greu: slăbise ca un „copil auschwitzian”, conform propriei ironii amare şi era cu nervii la pământ. Reuşise să învingă noua şi greaua încercare prin credinţa că tocmai îşi încheiase un episod karmic.

Trecutul a rămas în urmă

Acum se află la a doua căsnicie cu un cetățean francez de origine croată, un cercetător în domeniul farmaceutic. Alain Vrdoljak este om rafinat, deștept și plin de farmec.

După o viață tumultoasă, actrița a lăsat în urmă trecutul. A renunțat la teatru și și-a dedicat timpul exclusiv grădinăritului, pentru că este activitatea care o face fericită.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md