De această dată, avocatul lui Shor a cerut recuzarea magistratei Ecaterina Buzu. Membrii grupului de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului susţin că, prin aceste acţiuni, alesul local tergiversează procesul, astfel încât listele cu semnături să nu mai să ajungă la CEC. Apărătorul lui Shor respinge însă acuzaţiile. 

Chiar şi după ce a fost acţionat în judecată, pentru că a refuzat să ştampileze listele cu semnături ale localnicilor în vederea organizării referendumului republican de modificare a Constituţiei, aşa cum prevede Codul Electoral, primarul oraşului Orhei NU şi-a revăzut decizia, spun colectorii. Potrivit membrilor grupului de iniţiativă, Ilan Shor invocă diverse motive pentru a nu autentifica foile cu cele peste 4.000 de semnături.

Membrii grupului de iniţiativă mai spun că primarul oraşului Orhei i-a cerut unui subaltern să verifice toţi semnatarii în baza de date a Comisiei Electoral Centrale.

Avocatul lui Shor susţine că primarul de Orhei nu urmăreşte scopul de a împiedica procesul de autentificare a listelor cu semnături. Cu toate acestea, deşi legislaţia nu obligă colectorul să ofere copii ale listelor de subscripţie alesului local, Shor a solicitat acest lucru.

Următoarea şedinţă în cadrul acestui dosar este programată pentru marţi, 15 martie. Asta în condiţiile în care pe 14 martie listele autentificate trebuie să fie depuse deja la Comisia Electorală Centrală, iar membrii acesteia urmează să se pronunţe în termen de 15 zile asupra desfăşurării referendumului republican.