Naşul de cununie al lui Vlad Filat, martor al acuzării! Avocatul: declarațiile lui nu demonstrează vinovăția lui Vlad Filat

Nașul de cununie al fostului premier Vlad Filat, Ion Rusu, a fost audiat astăzi în calitate de martor al acuzării în dosarul finului său. În timp ce procurorul Adriana Bețișor a declarat că acesta şi-a menținut toate declarațiile pe care le-a făcut la faza de urmărire penală, avocatul fostului premier Igor Popa a spus că cele declarate de Ion Rusu „demonstrează încă odată nevinovăția lui Vlad Filat”.

Astfel, după şedinţa de judecată, Adriana Beţişor a precizat că Ion Rusu a fost martor al acuzării. Potrivit ei, acesta a răspuns la întrebările adresate atât din partea sa, cât și din partea avocaților inculpatului.

„Noi am avut obligația să examinăm acel autodenunț. Fiecare circumstanță, fiecare element. În procedura examinării au fost supuși audierii pentru confirmarea sau infirmarea celor indicate în autodenunț o anumită categorie de martori, persoane care ar fi putut să cunoască ceea ce era indicat sau obiectul examinării cauzei penale, printre care s-a regăsit și Rusu Ion”, a spus Beţişor.

Pe de altă parte, avocatul ex-premierului, Igor Popa, a spus că „declarațiile făcute de Ion Rusu astăzi în instanță demonstrează încă odată nevinovăția lui Vlad Filat”. „În special, cele relatate de către Ion Rusu nu reprezintă nici într-un caz elemente incriminatorii împotriva lui Vlad Filat”, a adăugat Igor Popa.

Vineri, instanţa l-a audiat pe omul de afaceri Ilan Shor, care, potrivit procurorului, a susţinut ceea ce este scris în autodenunţ.

Următoarea ședință în instanța de fond în dosarul lui Vlad Filat este programată pentru ziua de marți, 15 martie.

Reamintim că Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie, iar ulterior arestat. La sfârşitul lunii decembrie, o parte din dosarul pornit pe numele fostului premier a fost transmis în judecată, iar la începutul lunii ianuarie pe numele lui a fost emis un nou mandat pentru 90 de zile.

Vlad Filat este acuzat de corupere pasiva şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat în ultimii ani bani şi bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari. Filat neagă acuzaţiile, declarând că este victima unei răfuieli politice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.