Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear Coreea de Sud şi Statele Unite: „E un ultim avertisment”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord a lansat o ameninţare la adresa forţelor armate sud-coreene şi americane, care efectuează exerciţii militare comune, acest stat promiţând de asemenea „să elibereze toată Coreea de Sud, inclusiv Seulul”, potrivit agenţiei de stat KCNA, citată de site-ul publicaţiei Le Parisien.

Comandamentul militar nord-coreean ameninţă cu un atac „împotriva grupurilor inamice”, pentru a răspunde exerciţiilor militare efectuate în portul Pohang (n.r. sud-coreean) din sud-estul ţării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană”.

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunţat că liderul Kim Jong-un îşi rezervă dreptul de a lansa „un atac nuclear preventiv”, drept „ultim avertisment către Washington”, potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de ameninţări şi provocări, a informat agenţia de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exerciţiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani şi 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliaţi şi ameninţă în special cu atacuri nucleare preventive.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...