Actualitate

Noi martori audiaţi în dosarul ex-premierului Vlad Filat

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că acesta şi-a menţinut toate declaraţiile anterioare depuse în perioada urmăririi penale. Beţişor a anunţat că la următoarele şedinţe de judecată vor fi audiaţi alţi martori ai acuzării.

La rândul său, avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, susţine că mărturiile lui Ion Rusu vin să demonstreze încă o dată nevinovăţia clientului său, transmite IPN. „Cele relatate de Ion Rusu nu reprezintă, în niciun caz, elemente incriminatorii împotriva lui Vlad Filat. La acest capitol nu pot să vă declar mai multe, deoarece este caracterul nepublic al procesului şi nu pot să vă zic exact ce a declarat”, a subliniat Igor Popa.

De asemenea, apărarea a menţionat că a depus o cerere privind excepţia de neconstituţionalitate, spunând că ex-premierului i se încalcă dreptul la justiţie, prin articolul 329 din Codul de procedură penală. „Acest articol prevede că apărătorii sau inculpatul nu pot adresa o nouă cere de înlocuire sau de revocare a măsurii preventive, mai devreme decât 30 de zile. În lumina hotărârii Curţii Constituţionale, din 23 februarie, Curtea a statuat că mandatul de 90 de zile este neconstituţional şi pot fi doar mandate a câte 30 de zile. Respectiv, este practic imposibil să adresezi o nouă cerere de înlocuire sau de revocare a măsurii, în interiorul acestui termen de 30 de zile”, a explicat avocatul.

Potrivit lui Igor Popa următoarea şedinţă de judecată a fost programată pentru marţi, 15 martie. Acesta a precizat că şedinţa ar putea fi reprogramată, în circumstanţele în care apărarea a depus o cerere de neconstituţionalitate.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *