(VIDEO) Dispariția MH370: În Mozambic a fost găsită o piesă care ar aparține avionului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un adolescent sud-african aflat în vacanță în Mozambic a găsit o piesă dintr-o epavă care ar putea fi o parte din corpul avionului malaezian de pasageri cu indicativul de zbor MH370, dispărut în anul 2014, au declarat autoritățile locale citate de agenția Xinhua.

Piesa lungă, de metal, care avea găuri de nituri de-a lungul marginii și numărul 676EB ștanțat pe ea, a fost găsită de tânărul în vârstă de 18 de ani Liam Lotter în luna decembrie 2015, când se plimba pe o plajă din sudul Mozambicului, în apropiere de orașul stațiune Xai Xai.

Liam a crezut că a aparținut unui avion și a dus-o acasă la el, în Africa de Sud. Familia sa, care a tratat-o ca pe o „bucată de gunoi” considerând că este, probabil, o rămășiță dintr-o barcă, a luat legătura cu autoritățile abia atunci când o rămășiță suspectată că ar fi aparținut avionului de pasageri dispărut a fost găsită în Mozambic la începutul acestei luni.

„Ne organizăm pentru colectarea părții respective care va fi apoi trimisă în Australia, deoarece aceasta a fost desemnată de Malaezia să identifice părțile găsite”, a declarat Kabelo Ledwaba, purtătorul de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile din Africa de Sud.

Zborul MH370 a dispărut la 8 martie 2014 pe ruta de la Kuala Lumpur la Beijing, cu 239 de persoane la bord, majoritatea pasagerilor fiind de naționalitate chineză. Căutările comune din sudul Oceanului Indian, acolo unde se presupune că s-a întrerupt zborul avionului, nu au dus încă la găsirea epavei.

În iulie anul trecut, o parte a unei aripi de avion, lungă de doi metri, a fost găsită pe Insula Reunion, care se află în aceeași zonă a Oceanului Indian ca și Mozambicul. Două luni mai târziu, investigatorii francezi au confirmat că aceasta aparține avionului dispărut al companiei Malaysia Airlines, amintește agenția Xinhua.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...