Procentul de indexare este influenţat de creşterea salariului mediu pe ţară în anul 2015 faţă de anul 2014 de 10,5% şi creşterea indicelui preţurilor de consum în anul 2015 faţă de anul 2014 de 9,7%.

Vor fi indexate toate tipurile de pensiile, stabilite în baza legii asigurările sociale de stat pensiile pentru vechime în muncă a cadrelor didactice şi din domeniul ocrotirii sănătăţii pensiile pentru gradele de invaliditate.

De asemenea de indexare vor beneficia pensiile deputaţilor, membrilor guvernului, funcţionarilor publici, aleşi locali, unor categorii de lucrători ai  culturii, foştilor procurori şi colaboratori vamali. Indexarea se va face numai pentru acea parte a pensiei, care este achitată din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Astfel, cuantumul pensiei minime, după indexare pentru limită de vârstă  a lucrătorilor din agricultură va constitui 844,71 lei. 948,84 lei – va fi mărimea pensiei pentru limită de vârstă a celorlalţi beneficiari de pensii pentru limită de vârstă . Mărimea pensiei de invaliditate de gradul I va ajunge la 675,02 lei. 651,84 lei va constitui mărimea pensiei de invaliditate de gradul II şi 459 lei, mărimea pensiei de invaliditate de gradul III.

Totodată, la 1 aprilie curent se prevede indexarea cu 9,7% a compensaţiei băneşti lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare şi suplimente alimentare care contribuie la eliminarea din organism a radionuclizilor persoanelor participante la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl şi la experienţele nucleare, pensiile militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne.

Indexarea vizează 680 de mii de beneficiari de pensii.