Soldaţii unei ţări au primit permisiunea de a viola fete în loc să-şi primească salariul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Miliţiile aliate armatei Sudanului de Sud au primit permisiunea de a viola femei, în schimbul salariilor, pentru ajutorul dat în lupta împotriva rebelilor.

Un raport al ONU arată că peste 1.300 de femei au fost violate doar anul trecut în această ţară, relatează BBC.

Potrivit ONU, armata îi viza în mod deliberat pe civili, care erau ucişi şi violaţi, acest lucru adăugându-se crimelor de război.

Guvernul a negat că armata viza civili, însă a transmis că investighează aceste informaţii.

ONU susţine că miliţiile operau sub un acord „fă ce poţi şi ia ce poţi”, care le permitea să violeze şi să răpească femei şi fete, ca formă de plată. În plus, membrii miliţiilor jefuiau aşezările prin care treceau.

Violenţele sexuale comise în Sudanul de Sud reprezintă unele dintre cele mai cumplite abuzuri împotriva drepturilor omului din lume, spune Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Zeid Ra’ad al Hussein.

O femeie a povestit cum şi-a privit fata de 15 ani violată de 10 soldaţi, după ce soţul său a fost ucis.

De asemenea, ONU acuză forţele guvernamentale de viol în grup şi de măcelărirea civililor, iar luptătorii opoziţiei sunt acuzaţi de comiterea de abuzuri împotriva drepturilor omului.

Într-un raport separat, Amnesty International a transmis că mai mult de 60 de bărbaţi şi băieţi au murit sufocaţi într-un container de transport al forţelor guvernamentale.

Conflictul civil din această ţară a erupt în luna decembrie 2013, după ce preşedintele Salva Kiir l-a acuzat pe fostul său adjunct, Riek Machar, că plănuia o lovitură de stat. Acesta din urmă a negat acuzaţiile, dar a format o armată a rebelilor pentru a lupta contra conducerii statului. Zeci de mii de oameni au murit şi peste două milioane şi-au părăsit locuinţele, de la izbucnirea conflictului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...