Linkuri accesibilitate

„Un student trebuie să fie ambițios, să aibă un scop bine determinat”


Republica Moldova și bursele de merit.

Studentă în anul trei la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, Alina Gîrneț spune că această bursă de merit reprezintă pentru ea o recunoaștere a eforturilor depuse în ani de studii și este totodată un imbold pentru a crește în continuare:

„Pentru mine este o încurajare, este cumva un îndemn ca să demonstrez în perioada imediat următoare că într-adevăr merit și bursa, și titlul.”

Europa Liberă: Sunt 50 de tineri care au luat în această seară o bursă de merit, sunt ei o dovadă că învățământul moldovenesc produce buni studenți, în viitori buni specialiști?

Alina Gîrneț
Alina Gîrneț

„Da. Cu acești tineri nu mă cunosc de astăzi, cu ei m-am întâlnit în cadrul multor proiecte și asta înseamnă că noi până acum am fost activi, noi până acum am demonstrat că suntem buni. Acest concurs nu înseamnă doar o sumă a mediilor noastre mari, dar înseamnă și o activitate extra curriculară pe care am avut-o.”

Europa Liberă: Ca să reușească, ce ar trebui să facă tinerii de azi, oportunități au apărut mai multe în ultimii ani?

„Apropo de oportunități, să fie cu ochii pe ele și să încerce tot mai mult, să iasă în evidență cumva, să-și găsească în primul rând acel ceva care i-ar face pe ei buni într-un anumit domeniu. Să nu alerge după funcții înalte, după ceea ce promite mulți bani, pentru că banii îi vei face doar tu, când vei găsi acel domeniu de care tu vei fi pasionat.”

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:23 0:00
Link direct

Constantin Nedelea, un alt student, la medicină, cu care am stat de vorbă după decernarea premiilor este convins că reușita unui student depinde de ambiția de care dă dovadă în anii de studenție:

Constantin Nedelea
Constantin Nedelea

„În primul rând un student trebuie să fie ambițios, să aibă un scop bine determinat și după ce capătă cunoștințele necesare trebuie numaidecât să le aplice în practică, altfel aceasta nu are rost. 40 de procente totuși depinde de efortul pe care îl depunem nemijlocit în cadrul prelegerilor, la universitate. Deja restul 60 ține de sârguința fiecărui student în parte.”

Europa Liberă: Se văd tinerii de azi profesioniști în diferite domenii în țara lor?

„Cred că este posibil. Dacă toți vor migra, cine va schimba această țară, cine va aduce acea mult așteptată reformă. Sper că majoritatea, nu doar din bursierii de azi, dar în general toți studenții, toți absolvenții din întreaga țară să pună umărul lor pentru a aduce măcar o oarecare schimbare în țară.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

Previous Next

XS
SM
MD
LG