Noul Guvernator BNM despre cetățenia română: Este una de suflet

Noul Guvernator al Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a avut un discurs emoționant în Parlament.

Acesta va ocupa funcția de șef al BNM de pe 11 aprilie, cu un mandat de șapte ani.

Întrebat de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, de ce are  de trei cetățenii (moldovenească, românească și franceză) și dacă nu ar fi mai bine să renunțe la cetățeniile străine pe care le deține, Cioclea a zis că este mândru să aibă cetățenia română.

„Cetățenia românească este pentru mine o cetățenie de suflet. Nu dețin nici buletin, nici pașaport românesc. Nu am utilizat această cetățenie pentru beneficii. Bunicii meu au locuit în România și a fost un moment luminos al vieții lor. A fost demersul familiei mele să redobândim cetățenia românească. Am redobândit-o în 2009″, a spus acesta.

Acesta a vorbit în fața deputaților despre planurile sale în noua funcție. „Vreau să fiu guvernatorul unui nou sistem bancar. Scopul meu e ca la sfârşit de mandat să fie un sistem bancar absolut modernizat, cu investitori străini şi cu o creştere economică. Ştiu că guvernatorul va fi judecat după stabilitatea valutei naţionale. Şi am şi eu mândria mea, nu vreau să plec peste hotare ca reprezentant al celei mai sărace ţări. Vreau ca economia RM să crească”, a spus Cioclea.

Menționăm că Sergiu Cioclea are 42 de ani și este stabilit de mai bine de 17 ani la Paris. În tot acest timp, a activat în cadrul uneia dintre cele mai mari bănci franceze în calitate de șef al Departamentului Finanţe Corporative.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.