Sergiu Cioclea, noul guvernator al BNM!

Sergiu Cioclea a fost ales în funcția de guvernator al Băncii Naționale A Moldovei. Acesta a fost ales cu votul a 61 din cei 101 deputați.

Pentru Cioclea au votat deputații PDM, PLDM, PL, foștii PLDM-iști și foștii comuniști, dar și deputații neafiliați.

Sergiu Cioclea are 42 de ani şi o experiență de peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar. Deține diplome de Master și de studii post-universitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris. Cunoaște patru limbi: româna, engleza, franceza și rusa și are trei cetățenii: a Republicii Moldova, a României și a Franței.

Potrivit CV-ului prezentat de acesta, este economist specializat pe Piețele Emergente, în special din Europa Centrală și de est, Rusia, CSI și Turcia. Este expert în fuziuni și achiziții, reorganizări, gestionarea și administrarea activelor, capital de risc, cercetari economice si piete de capital.

Între 2000 și 2007 a ocupat funcțiile de Asociat, vice-președinte și director al diviziei Europa centrală și de est al departamentului de Finanțe Corporative, BNP Paribas (Paris). Între 2008 și 2015 a acitvat de asemenea în cadrul grupului BNP Paribas, de această dată la Moscova, în calitate de Director general, Șeful departamentului Finanțe Corporative. Este membrul al comitetului de conducere ala BNP Parisbas ZAO.

CV-ul lui Sergiu Cioclea poate fi văzut AICI.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.