17:37:07 29.03.2024
Stiri

Noul guvernator al BNM, APLAUDAT de deputați. Declarația care i-a EMOȚIONAT pe parlamentari

Politică 11.03.2016 19:15 Vizualizări4377 Autor: Ziarul National


Noul guvernator al BNM, APLAUDAT de deputați. Declarația care i-a EMOȚIONAT pe parlamentari captură: realitatea.md

Noul guvernator al Băncii Națională, Sergiu Cioclea, s-a remarcat astăzi, în Parlament, prin răspunsurile tranșante pe care le-a oferit. Explicația dată de aceste despre cele trei cetățenii pe care le deține i-a făcut pe mai mulți deputați să îl aplaude.

Întrebat de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, de ce are nevoie tocmai de trei cetățenii (moldovenească, românească și franceză) și dacă nu ar fi mai bine să renunțe la cetățeniile străine pe care le deține, Sergiu Cioclea a răspuns deschis: „Cetățenia românească este pentru mine o cetățenie de suflet. Nu dețin nici buletin, nici pașaport românesc. Nu am utilizat această cetățenie pentru beneficii. Bunicii meu au locuit în România și a fost un moment luminos al vieții lor. A fost demersul familiei mele să redobândim cetățenia românească. Am redobândit-o în 2009.

Cetățenia franceză, de asemenea, am obținut-o în 2009. Vreau să vă asigur că întreaga carieră mi-am făcut-o în calitate de cetățean moldovean. Am ajuns în punctul culminant al carierei, ca cetățean al R. Moldova. În calitate de cetățean moldovean am lucrat la Paribas, tot în această calitate am fost consilier în România. În calitate de cetățean moldovean am avut acces la informații secrete ale altor state. Dacă ei mi-au încredințat mie, unui cetățean străin, acest lucru, sper să am parte de încredere și în țara mea, ca cetățean moldovean”, a venit răspunsul noului guvernator.

El a precizat că nu este un colecționar de cetățenii, or, anterior, a refuzat cetățenia bulgară, oferită de onoare pentru privatizările în sectorul energetic din Bulgaria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md