Sergiu Cioclea, votat în funcția de guvernator al BNM; Va prelua atribuțiile pe 11 aprilie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sergiu Cioclea a primit vot de încredere din partea Parlamentului, fiind desemnat guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

El a fost votat de către 61 de deputați PD, PL, PLDM și neafiliați.

„Scopul meu e ca la sfârşit de mandat în RM să existe un sistem cu investitori, cu lichidităţi, să coboare rata de dobândă şi toate acestea să ducă la stabilitate economică. Nu vreau să plec peste hotare ca reprezentant al celei mai sărace ţări. Vreau schimbări. Este o provocare pentru mine, dar îmi asum responsabilitatea”, a declarat Cioclea înainte de a primit votul deputaților.

Totuși, Cioclea va prelua atribuțiile funcției doar de la 11 aprilie, la cererea sa. El a solicitat acest lucru motivând prin faptul că „până atunci are nevoie de timp pentru a-și rezolva anumite probleme”.

Acesta are 42 de ani și și-a făcut studiile și a muncit în Franța în ultimii aproape 20 de ani. Este economist specializat pe Piețele Emergente, în special din Europa centrală și de est, Rusia, CSI și Turcia. El a acumulat cele mai multe puncte în cadrul concursului pentru selectarea unui candidat la funcție de guvernator al BNM (903 din maximum 1000).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...