Socialiștii cer ca Drăguțanu să fie demis și anchetat, dar nu să plece în „demisie de onoare”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu trebuie demis și anchetat, dar nu să plece în demisie de onoare, au propus deputații socialiști în cadrul ședinței Parlamentului de vineri, unde se discută numirea unui nou guvernator.

Asta pentru că președintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect privind „acceptarea demisiei” guvernatorului.

Reprezentanții PSRM au cerut însă ca șeful BNM să fie demis, iar asta să fie stabilit prin proiect de hotărâre a Parlamentului. În opinia socialiștilor, Drăguțanu „se face vinovat de jaful din sistemul bancar”, iar acesta trebuie „demis și anchetat”, dar nu să plece în „demisie de onoare”.

Mai mult decât atât, ei au cerut ca atât Drăguțanu cât și viceguvernatorul Marin Moloșag să nu beneficieze de cele două salarii stabilite de lege în astfel de cazuri.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a refuzat amendamentele socialiștilor, invocând faptul că „doar președintele Parlamentului poate introduce pe ordinea de zi un proiect privind demisia guvernatorului”.

Și reprezentanții PLDM au solicitat ca Drăguțanu să se prezinte în Parlament, pentru a da o „dare de seamă” a activității sale. Și această propunere a fost respinsă.

Guvernatorul BNM Dorin Drăguțan și-a depus demisia la sfârșitul lunii septembrie, cu doar o zi înainte de o vizită a reprezentanților FMI în Republica Moldova. Atunci el a fost acuzat că ar fi demisionat tocmai pentru a sabota un acordul cu Fondul. Ulterior, el a activat în continuare în funcție în calitate de interimar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...