19:25:02 23.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Senzaţia Săptămânii Modei de la Paris: Excentrica fashionistă de 94 de ani, Iris Apfel

Monden 10.03.2016 20:00 Vizualizări1803 Autor: Ziarul National


FOTO, VIDEO // Senzaţia Săptămânii Modei de la Paris: Excentrica fashionistă de 94 de ani, Iris Apfel sursa: one.ro

Lumea modei este plină de personaje extravagante care îşi exprimă personalităţile prin intermediul hainelor şi accesoriilor, aşa cum este şi cazul nonangenarei Iris Apfel.

Ochelari cu rame rotunde, culori neon şi multe straturi de bijuterii, Iris Apfel, în vârstă de 94 de ani, este un adevărat personaj în lumea modei. Aceasta poartă haine inspirate din diferite colţuri ale lumii, pe care le accesorizează excesiv: pe fiecare braţ poartă cel puţin 5 brăţări supradimensionate, iar la gât şiraguri lungi de mărgele suprapuse.

Newyorkeza Iris Apfel a fost senzaţia Săptămânii Modei de la Paris. O obişnuită de prim rang la prezentările de modă, cea care este supranumită „starleta geriatriecă”, a apărut anul aceasta la show-urile caselor de modă Dries Van Noten, Rick Owens, Dior din cadrul Paris Fashion Week.

Ea prezintă între 27 februarie şi 16 aprilie o expoziţie foarte atrăgătoare de fotografie şi filme înfăţişând-o în diferite ipostaze, la magazinul parizian Le Bon Marché.

Iris Barell s-a nascut în New York în 1921, unde tatăl său deţinea o afacere cu produse din sticlă, iar mama ei se ocupa de un un magazin vestimentar. După terminarea studiilor, Iris începe să lucreze pentru revista Women's Wear Daily şi mai apoi, ca designer de interior. Se căsătoreşte în 1948 cu Carl Apfel şi împreună vor conduce compania de textile Old World Weavers până în 1992. În tot acest timp, Iris participă la restaurarea unor proiecte de design interior la Casa Albă în timpul a nouă preşedinţi americani printre care Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan şi Clinton.

În anul 2005, peste 80 dintre ţinutele ei au fost expuse în New York la Muzeul Costume Institute, expoziţia devenind rapid un adevărat succes. Iris Apfel este considerată un adevărat model de stil, atât pentru felul în care şi-a construit imaginea, dar şi datorită spiritului său tânăr şi neobosit. Îi poţi citi biografia în cartea publicată la editura Thames& Hudson în 2007 numită „Rare Bird of Fashion: The Irreverent Iris Apfel”.













Sursa: one.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md