(VIDEO) Cum răspunde Diacov când este acuzat că a cumpărat deputați: „Voi nu ați cumpărat că erați zgârciți”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Faptul că deputații din Parlamentul Republicii Moldova „se cumpără” a devenit deja un subiect de glume chiar în timpul ședințelor în plen ale Legislativului.

În cadrul ședinței de joi, când a fost anunțată aderarea oficială a ex-socialistei Lidia Lupu la PDM, despre care liderul PSRM Igor Dodon spunea că a fost „cumpărată” cu sume impresionante de bani de către conducerea Partidului Democrat, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a adus în discuție acest subiect.

El i-a reproșat președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov, că PCRM „nu a cumpărat” deputați, pentru că „le-au ajuns”.

Răspunsul lui Diacov a fost unul halucinant: „N-ați cumpărat pentru că erați zgârciți”.

Subiectul „cumpărării deputaților” a redevenit actual la începutul acestui an, când 7 parlamentari PLDM și 14 PCRM au părăsit partidele din care fac parte pentru a susține candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

În presă s-a spus că aceștia ar fi primit sume de bani, vehiculându-se cifre de la 200 de mii de dolari la 300 de mii de euro.

Mai mult, deputatul comunist Elena Bodnarenco a dezvăluit că un parlamentar PDM a mers la ea pentru a-i propune bani și funcții în schimbul susținerii lui Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...