Vicepreşedintele Biden, a cărui etapă anterioară a fost Ierusalim, a discutat cu suveranul iordanian despre „eforturile de pace între palestinieni şi israelieni pe baza soluţiei cu două state”, în timp ce Abdallah al II-lea a subliniat necesitatea de încetare a „violărilor israeliene” împotriva locurilor sfinte creştin şi musulmane de la Ierusalim, se menţionează în comunicat.

Miercuri, Joe Biden i-a criticat pe liderii palestinieni pentru refuzul de a condamna violenţe antiisraeliene produse în timpul vizitei sale în Israel şi în teritoriile palestiniene.

Potrivit comunicatului palatului regal, suveranul iordanian a subliniat de asemenea necesitatea de „a sprijini eforturile guvernului irakian în lupta contra grupării teroriste Statul Islamic.

Iordania participă la coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic în Siria şi în Irak.

După întrevedere, regele Abdallah al II-lea şi vicepreşedintele american Joe Biden s-au deplasat la un centru comun de formare a forţelor de securitate — situat într-un loc ţinut secretă de autorităţi—, unde au asistat la un antrenament militar.

Vicepreşedintele Joe Biden încheie în Iordania un turneu în Orientul Mijlociu care a mai cuprins Emiratele Arabe Unite. Soţia sa, Jill, are programată după-amiază o vizită în tabăra de refugiaţi de la Zaatari (nord), unde sunt găzduiţi în jur de 80.000 de sirieni.