Ultima oră

Ex-premierul Vlad Filat rămâne în arest

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că recursul apărării lui Vlad Filat a fost respins de magistraţi ca fiind neîntemeiat. „ A fost examinat recursul părţii apărării în privinţa încheierii judecătoriei Buiucani, prin care a fost dispusă prelungirea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile în privinţa inculpatului Vlad Filat. Recent, Curtea de Apel s-a pronunţat şi a dispus respingerea acestui recurs ca fiind neîntemeiat. Urmează să continuăm examinarea în fond a acestui caz”, a spus Adriana Beţişor.

Totodată, avocatul Igor Popa a spus că după decizia de astăzi a Curţii de Apel, s-a demonstrat încă o dată că dosarul lui Vlad Filat este unul politic. Potrivit lui, că magistraţii de la Curte nu au ţinut cont nici de argumentele apărării şi nici de hotărârea Curţii Constituţionale. „Prin încheierea Judecătoriei Buiucani, magistraţii au prelungit arestul în privinţa lui Vlad Filat, pe o normă care a fost declarată neconstituţională”, a spus Igor Popa.

De asemenea, apărarea lui Vlad Filat consideră că încheierea este una absurdă, lipsită de temei. „Asistăm la acelaşi proces dirijat, în care se emit decizii pe bandă rulantă fără careva elemente de fapt”, a subliniat avocatul Igor Popa.

O nouă şedinţă de examinare în fond a dosarului ex-premierului va avea loc vineri, 11 martie la ora 10.30.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *