Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un nou caz de intoxicație…

Un nou caz de intoxicație cu insecticide la liceul din Rezina. Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina va fi demis

Ministerul Sănătății a fost sesizat în legătură cu o nouă intoxicație cu insecticide a unui grup de 31 de copii din liceul „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Potrivit informațiilor preliminare, copiii s-au intoxicat în aceeași încăpere, în care s-a produs, în urmă cu șase zile, un accident similar.

12748091_1217522294943225_4894751607647506040_oÎn prezent, copiii sunt internați la Spitalul Raional din Rezina, starea lor de sănătate fiind stabilă.

Specialiștii au constatat că liceul „Ion Creangă” din Cuizăuca, r. Rezina, și-ar fi reluat activitatea într-o perioadă de timp prea scurtă, cabinetele nefiind supuse tuturor măsurilor de expertiză, aerisire și dezinfectare.

Astfel, din cauza lipsei de comunicare, dar și de profesionialism, atât a responsabililor pentru identificarea și înlăturarea cauzei intoxicației, cât și a celor care au permis deschiderea instituției de învățământ, fără a avea o autorizație de la Centrul de Sănătate Publică din Rezina, a avut de suferit un nou grup de copii.

În context, menționăm că toți responsabilii de comiterea acestor erori, vor fi aspru sancționați. Totodată, printr-un Ordin al ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, va fi demis medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina, Ion Cheptene.

Iresponsabilitatea și lipsa vădită de profesionalism, mai ales în cazurile excepționale, va fi aspru pedepsită de către Ministerul Sănătății, spre evitarea ulterioară a incidentelor de acest gen.