(VIDEO) Liga Campionilor: Benfica elimină Zenit și ajunge în sferturi, după un final dramatic de meci

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Benfica este a treia echipă (după Real şi Wolfsburg) care şi-a asigurat biletele pentru sferturile Ligii Campionilor. „Vulturii” s-au impus, după un meci dramatic, şi în returul cu Zenit, scor 2-1, şi s-au calificat mai departe cu scorul general de 3-1.

La adăpostul unui fragil 1-0 în tur, Benfica a mers în Rusia cu o apărare improvizată. Fundaşii centrali titulari au fost indisponibili (Luisao e accidentat, în timp ce Jardel a fost suspendat), astfel că Rui Vitoria a trebuit să improvizeze. L-a folosit pe Eliseu în centrul defensivei, iar cartea jucată s-a dovedit a fi câştigătoare.

Dar drumul către calificare nu a fost deloc uşor, chiar dacă în repriza secundă lusitanii au fost echipa mai periculoasă. La fel ca în tur, Zenit a plătit tribut faptului că nu a jucat o perioadă îndelungată meciuri oficiale (campionatul în Rusia abia s-a reluat) şi a căzut fizic.

Hulk le-a aprins totuşi speranţele fanilor din tribună, în minutul 69, înainte ca Gaitan să iasă la rampă. Acesta a egalat în minutul 85, punând capăt speranţelor gazdelor, pentru ca apoi, în prelungiri, să dea o pasă superbă pentru nou intratul Talisca, care l-a învins pe Lodighin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...