Răspunzând la solicitările lui Dodon, de a prezenta dovezi că s-a întâlnit cu Plahotniuc sau scuze publice, Usatîi a spus că nu-şi va „cere scuze niciodată” de la liderul PSRM.

„Nu am spus că am probe, doar că simultan s-au aflat amândoi în Cipru, vineri seară. E un lucru straniu acesta”, a menţionat Renato Usatîi în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

În replică, Usatîi a lansat la rândul său declaraţii dure la adresa fostului său „partener” politic, despre care a spus că ar fi „politicianul de buzunar al lui Plahotniuc”

„Dodon este doar un curcan umflat, care primeşte indicaţii de la Plahotniuc. Dacă e nevoie, Dodon se duce şi protestează la ambasadele străine, pentru a speria partenerii externi, cu Mâna Moscovei şi altele”, a precizat primarul de Bălţi.

Îndemnul primarului de Bălţi, Renato Usatîi, de a boicota scrutinul prezidenţial care urmează să aibă loc în acest an, este „rodul frustrărilor personale” pe care preşedintele „Partidului Nostru” le „trăieşte”, a declarat anterior liderul PSRM Igor Dodon.

Potrivit acestuia, Usatîi ar încerca să „demoralizeze electoratul opoziţiei”, atunci când lansează apeluri la boicotarea scrutinului.

Totodată, el s-a referit şi la „bănuielile” pe care Usatîi şi le-a exprimat luni, în cadrul unei emisiuni televizate, când a afirmat că Dodon, aflat într-o călătorie cu familia în Cipru, s-ar fi întâlnit acolo şi cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Este rezultatul imaginaţiei bolnave a domnului Usatîi. Frustrările personale şi problemele pe care le are în ultimele zile cred că l-au determinat să facă asta. El a spus că are probe în acest sens. Dacă le are, să le facă publice. Dacă nu, atunci să prezinte scuze publice. În caz contrar, va fi calificat de mine şi echipa noastră ca laş, fricos şi…este o vorbă în limba rusă: „balabol”, a declarat liderul socialiştilor.