Nae-Simion Pleşca către feciorul mai mic: Vino, ca toți trei să-l petrecem pe Dănuț pe ultimul drum

Fiul de 26 de ani al deputatului Nae-Simion Pleşca care şi-a împuşcat mortal fratele mai mare este căutat în continuare de către poliţie. Deputatul a scris în această dimineaţa pe pagina sa de Facebook un mesaj emoţionant către fiul cel mai mic în care îl îndeamnă să vină acasă ca toți trei să-l petreacă pe Dănuț pe ultimul drum.

În aceeaşi postare tatăl îndurerat a scris că Dănuț nu-i supărat pe fratele mai mic și nici părinţii nu se gândesc să se supără, pentru că nu e vinovat, „că a fost un ceas rău, de care nimeni nu poate fugi”.

Nae-Simion Pleşca a mai scris că de azi Sorin este pentru amândoi părinţi sprijinul și sensul pentru care mai pot trăi şi că fără el viața lor nu are sens.

Mesajul emoţionant al deputatului poate fi citit mai jos:

“Sorinel!

Scumpul și iubitul nostru fecior, unica noastră speranță, sprijin și sens de a trăi.

În viață se întâmplă multe accidente din neatenție, din întâmplare și știm bine că tu nu ești vinovat.

Dănuț nu-i supărat pe tine și noi nici nu ne gîndim să ne supărăm, că nu ești vinovat, că a fost un ceas rău, de care nimeni nu poate fugi.

Vino, scumpul nostru fecioraș, ca toți trei să-l petrecem pe Dănuțul nostru scump și iubit, pe ultimul drum. El știi bine cît te-a iubit și nu poți să nu vii.

Tu ești de azi pentru amândoi sprijinul și sensul pentru care mai putem trăi. Fără tine viața noastră nu are sens.

Nu ne lăsa singuri și pierduți!

Ştiu cît ne iubești și tu știi cît te iubim noi, la fel ca întotdeauna.

Împreună doar cu tine vom rezista.

Vino fără frică, că nu ești vinovat.

Te așteptăm cu drag scumpul nostru: mama, tata și Dănuț”, a scris deputatul.

Reamintim că tragedia a avut loc luni seara, în apartamentul unde locuiau cei doi, împreună cu părinţii. Cei doi fraţi se aflau în bucătărie, în timp ce părinţii celor doi fraţi erau în altă cameră. Potrivit poliţiei, tânărul în vârstă de 26 de ani şi-a împuşcat fratele cu şase ani mai mare, cu o armă pe care o deţinea legal. Acesta a tras un glonte în regiunea feţei, apoi a fugit de la locul faptei cu automobilul tatălui său.

Tânărul împuşcat a fost găsit pe podea de tatăl său, care a chemat imediat o ambulanţă. Însă medicii nu au putut decât să constate decesul.

Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru omor intenţionat, însă investighează şi alte versiuni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.