Mesajul deputatului PLDM Nae-Simion Pleşca

Deputatul PLDM Nae- Simion Pleşca a postat astăzi un mesaj pe pagina sa de Facebook în care anunţă despre decesul fiului său mai mare. De asemenea, deputatul a scris că funeraliile tânărului, împuşcat mortal ieri seara de fratele său mai mic, vor avea loc, la 10 martie, de la casa familiei, de pe str. Sfatul Țării Nr. 61, intersecție cu str. Columna, începând cu ora 11:00,

„Anunțăm cu tristețe și mâhnire în suflet dispariția tragică a scumpului și mult iubitului nostru fecior Dan, plecat în floarea tinereții.

Ne vei lipsi mereu dragul nostru!

Funeraliile vor avea loc joi 10.03.2016 de la casa familiei (str. Sfatul Țării Nr. 61, intersecție cu str. Columna), începînd cu ora 11:00, iar masa de pomenire va avea loc în Casa sindicatelor (str. 31 August) ora 14:00”, a scris Nae-Simion Pleşca.

Tot acolo, tatăl îndurerat a postat şi câteva poze cu cei doi băieţi ai săi, lângă care a scris “Băieții tatei – mândria și bucuria vieții!” şi “Nedespărțiți și cu multe speranțe de viitor!”.

Reamintim că tragedia a avut loc aseară, în apartamentul unde locuiau cei doi, împreună cu părinţii. Cei doi fraţi se aflau în bucătărie, în timp ce părinţii celor doi fraţi erau în altă cameră. Potrivit poliţiei, tânărul în vârstă de 26 de ani şi-a împuşcat fratele cu şase ani mai mare, cu o armă pe care o deţinea legal. Acesta a tras un glonte în regiunea feţei, apoi a fugit de la locul faptei cu automobilul tatălui său.

Tânărul împuşcat a fost găsit pe podea de tatăl său, care a chemat imediat o ambulanţă. Însă medicii nu au putut decât să constate decesul.

Între timp,  astăzi dimineaţa, a fost găsită maşina deputatului Nae Simion-Pleşca, la volanul căreia ar fi fugit, aseară, fiul său mai mic, după ce şi-a împuşcat fratele. Automobilul a fost depistat abandonat pe un câmp la ieșirea din oraşul Bălți. Fiul cel mai mic este căutat de oamenii legii.

Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru omor intenţionat, însă investighează şi alte versiuni.

nae simion plesca si copii

nae simion plesca copii

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.