Sprijinul reciproc şi încrederea sunt cruciale pentru un mariaj de succes, iar împreună pot fi depăşite toate obstacolele, mai ales dacă în spate se află o femeie puternică. Acest lucru a fost demonstrat cu succes de zeci de cupluri britanice care au participat la Campionatul Naţional de Cărat Soţia în Spate. 

În cadrul competiţiei, ajunsă la cea de-a noua ediţie, cuplurile participante au alergat pe o distanţă de 380 de metri şi au avut de înfruntat numeroase obstacole. 

Doritorii de a se înscrie la competiţie au respectat mai multe reguli. Greutatea minimă a fiecărei soţii a trebuit să fie de 50 de kilograme. Câştigătorul acestei ediţii a fost un cuplu franco-american. Cei doi tineri au obţinut pentru al doilea an consecutiv marele premiu, care include 500 de dolari şi o cantitate de bere similară cu greutatea nevestei câştigătoare. 

Cuplul câştigător va participa la Campionatul Mondial de Cărat Nevasta, care va fi organizat în Finlanda. Concursul îşi are originea în tradiţia scandinavă, acolo unde bărbaţii îşi răpeau alesele din satele vecine.