Rusia își amenință un vechi aliat: Putem folosi forța militară împotriva lor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a calificat luni ca „total inadmisibile” recentele declarații ale Phenianului, care a amenințat Coreea de Sud și SUA cu atacuri nucleare preventive, Moscova cerând în același timp părților să dea dovadă de „reținere”.

„Considerăm ca total inadmisibile declarațiile publice (ale Coreii de Nord) cu amenințări de ‘lovituri nucleare preventive’ la adresa adversarilor săi”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, preluat de AFP.

„Phenianul trebuie să țină cont de faptul că, prin aceste amenințări, Coreea de Nord întoarce definitiv spatele comunității internaționale și creează o bază juridică pentru utilizarea forței militare împotriva ei”, se arată în același comunicat.

În consecință, Rusia cere tuturor părților ‘să dea dovadă de prudență și reținere’ pentru a împiedica degenerarea situației într-un conflict armat în peninsula coreeană.

Coreea de Nord a amenințat cu lovituri nucleare Coreea de Sud și Statelor Unite ale Americii dacă aceste țări își mențin manevrele militare comune planificate începând de luni.

Aceste amenințări intervin la câteva zile după decizia Consiliului de Securitate al ONU de a impune o nouă serie de sancțiuni dure împotriva Phenianului ca urmare a ultimelor sale teste nucleare și balistice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...